Jenteprosjektet Ada

Kristin Krogh Arnesen, intervjuEllen Wiig Andreassen, intervjuCathrine Holm, intervjuSania Akhtar, intervjuEvelyn Livermore, intervju

Trykk på bildene og les om andre jenters opplevelser fra NTNU.


Jenteprosjektet Ada bidrar til å rekruttere, motivere og utdanne jenter til IKT-bransjen

Jenteprosjektet Ada jobber med trivsel og motivasjon gjennom hele utdanningen og tilbyr et karrierenettverk som gir spennende muligheter gjennom endt utdannelse.

Vi ønsker å se flere jenter med mastergrad i matematikk, informatikk, kybernetikk og robotikk, elektronisk systemdesign og innovasjon, datateknologi og kommunikasjonsteknologi.

Derfor har vi et eget prosjekt for jenter.

"Hva er jenteprosjektet Ada"

Kontakt oss på ada@idi.ntnu.no

For jenter på VGS

Bilde av jente som har loddet NTNU

Teknologicamp

6. - 8. november 2016 inviterte vi 180 jenter til et 3-dagers besøk på NTNU for å lære mer om IKT-studiene. Dagene var fylt med workshops, forelesninger og sosiale sammenkomster.

Jentedagen

2. – 3. februar 2017 inviterer NTNU 250 jenter til Jentedagen. På Jentedagen får du møte alle teknologistudier og realfagsstudier ved NTNU (unntatt arkitekt og medisin).

Velkomstdagen

I starten av hvert semester inviterer vi nye kvinnelige studenter til en dag på NTNU der jenter kan bli kjent før studiestart.

Karrierenettverk

Lunch hos Silicon Labs

I samarbeid med bedrifter driver vi karrierenettverk; ett for Informatikk, Datateknologi og Kommunikasjonsteknologi, og ett for Kybernetikk og robotikk, Matematikk og Elektronisk systemdesign og innovasjon. 

Vi arrangerer fire samlinger i året hvor studenter og representanter fra bedriftene møtes for faglig og sosialt påfyll. Målet er å fremme nettverksbygging mellom jentene ved studiene og aktuelle bedrifter innen næringslivet.

Les mer om Karrierenettverkene. 

Aktiviteter

På Rockheim.

Lyst til å delta på sosiale og faglige arrangement? Vi arrangerer alt fra karrierenettverkskvelder og programmeringskurs til sushikvelder og CodeHub. CodeHub er en meet-up for kvinnelige IT-studenter ved NTNU som vil lære mer om IT og programmering. 

Jenteprosjektet Ada gir deg også tilgang til Cybele og Kammerset som er egne rom forbeholdt jenter.

Vi har også et eget fotballag kun for jenter som heter Datakameratene. Som NTNU-student har du også mulighet til å bli medlem av NTNUI som er Norges største idrettsklubb.

Våre arrangementer

Studiemiljø

Jenter rundt en pc

Vi jobber med nettverksbygging for å skape bra studiemiljø på følgende studieprogram: 

 

Samarbeidspartnere i næringslivet


Internasjonalt samarbeid