Videreutdanning i norsk tegnspråk

Videreutdanning i norsk tegnspråk

tegnspråk
Foto: Ole Ekker/NTNU

Ønsker du å studere norsk tegnspråk? Mange skoler har behov for lærere med tegnspråkkompetanse. Ved NTNU kan du ta årsstudium eller bachelor i norsk tegnspråk, og inkorporere det som en del av grunnskolelærerutdanningen.

I samarbeid med Høgskolen på Vestlandet (HVL) og Oslo MET tilbyr vil også videreutdanning for lærere innen Kompetanse for kvalitet (Kfk)-ordningen. HVL er vertsinstitusjon for denne utdanningen.

Norsk tegnspråk 1 for 1.-13. trinn (30 studiepoeng)

Denne videreutdanningen er for lærere som ønsker økt kompetanse og kunnskap i å tilrettelegge for god, systematisk og tilpasset opplæring i norsk tegnspråk. Studiet er for lærere som er selvstendige språkbrukere i norsk tegnspråk og er omfattet av Utdanningsdirektoratets stipend- eller vikarordning. 
På studiet vil du tilegne deg inngående kunnskap for å observere, forstå, analysere, vurdere og utvikle undervisning i og på tegnspråk, samt å utvikle kompetanse i ulike og aktuelle arbeids- og læringsformer i tegnspråkfaget og andre fag som undervises på tegnspråk. Søknadsfrist 1. mars til Utdanningsdirektoratet (udir.no).

Vikar- og stipendordning for lærere innen Kfk:

Det er også mulig å søke stipend- eller vikarordning fra Utdanningsdirektoratet (udir.no) for å følge våre tegnspråkstudier på campus i Trondheim – som for eksempel årsstudium i tegnspråk, også med søknadsfrist 1. mars.

Slik går du frem for å gjøre dette:

  • Søk om stipend- eller vikarordning gjennom Utdanningsdirektoratet og velg "annet studietilbud" i søknadssystemet. Søknadsfrist 1. mars.
  • Søk opptak til studiet ved NTNU innen fastsatte frister.

Det siste punktet innebærer at det ikke søkes om plass på studiet hos Udir, men at søkeren legger ved informasjon om ønsket om å søke på studiet gjennom vanlig innsøking hos NTNU eller gjennom www.samordnaopptak.no/info/.

Mer informasjon om hvordan du tar tegnspråkutdanning gjennom master i grunnskolelærerutdanningen (1.-7. og 5.-10):