Fakultet for informasjonsteknologi, matematikk og elektroteknikk

Illustrasjonsfoto. Fra antennelaben. Foto: Geir Mogen
IME-fakultetet ivaretar NTNUs nasjonale oppdrag som tyngdepunktet for forskning og utdanning i Norge innen IKT, matematikk og elkraftteknikk. Innen sine områder er IME nasjonens fremste leverandør av kandidater på master- og doktorgradsnivå, som utgjør ca. 65 % av all norsk utdanning innenfor sine disipliner.

Fakultetet har et hovedansvar for den integrerte lektorutdanningen i realfag. IME står dessuten for en betydelig studiepoengproduksjon gjennom grunnundervisning i matematiske og datatekniske fag for universitetets øvrige fagmiljøer. Forskningen ved IME er nasjonalt ledende og holder høy internasjonal kvalitet på en rekke av fakultetets fagområder.


Et lite stykke IME-historie

Tre veggmalerier av kunstneren Jan O. Henriksen, Elektrotrappegangen

I trappeoppgangen i den gamle elektrobygningen har kunstneren Jan O. Henriksen (i 1991-1992) illustrert, i tre tablåer, glimt fra elektroteknisk avdelings historie i de første 50 år. Her kan du lese mer om bildene og om folkene som er avbildet.

 
 

 

Arrangement

Ny student?

Nyttig informasjon for deg som er ny student ved IME-fakultetet, finner du på studiestartsiden.

Campusbesøk

IME-fakultetet ønsker skoleklasser velkommen på besøk til campus Gløshaugen. Vi tilbyr vi ulike aktiviteter som kan kombineres til en spennende og opplevelsesrik dag.

Se våre aktiviteter →