Om EnergiKontakten

Om EnergiKontakten

Energikontakten ble opprettet høsten 2003 for at norsk energiforsyning, industri og forvaltning skal få muligheten til å bidra i arbeidet med å sikre rekruttering.

Vår visjon Samarbeid om kompetanse for fremtidens energiløsninger gjenspeiler at Energikontakten skal bidra til å sikre samfunnet kompetanse for utvikling av fremtidens bærekraftige energiløsninger. Dette skal oppnås gjennom tiltak og prosjekter som støtter energi og miljø relaterte studier ved NTNU, og som hjelper næringslivet å finne den kompetansen de trenger.

EnergiKontakten er formelt og regnskapsmessig organisert som et prosjekt ved NTNU. Den daglige driften av Energikontaktens løpende virksomhet besørges av koordinatorene utpekt av styret og engasjert av NTNU i et avtalt omfang.

Øverste organ er EnergiKontaktens årsmøte.

 

Vedtekter

Vedtekter

Revidert 04.03.2022

EnergiKontakten er et samarbeidsforum mellom næringslivet, NTNU og inkluderte studieprogram*.

Visjon

Samarbeid om kompetanse for fremtidens energiløsninger

Mål

  • EnergiKontakten skal bidra til at inkluderte studieprogram* er i tråd med teknologisk utvikling, samt behov i næringsliv, forvaltning, forskning og utdanning.
  • EnergiKontakten skal jobbe langsiktig for å rekruttere, motivere og beholde studentene på inkluderte studieprogram*.
  • EnergiKontakten skal skape attraktive møteplasser mellom studenter, bedrifter og fagmiljø ved NTNU

*Energi og miljø 5 årig og toårig master. Bachelorprogrammene: Maskiningeniør-VVS, Fornybar energi, Elektrifisering og digitalisering, Elektroingeniør - Elkraft og bærekraftig energi

Medlemmer

Alle virksomheter med tilknytning til studieprogrammet kan bli medlemmer i EnergiKontakten. Medlemskap betinger at det betales en kontingent til finansiering av EnergiKontaktens virksomhet. Denne kontingenten avtales med hvert enkelt medlem innenfor en ramme fastsatt av styret. Kontingenten er blant annet avhengig av organisasjonens størrelse og type virksomhet.

Medlemsåret følger kalenderåret fra 1.januar.

Oppsigelse av medlemskapet for neste medlems år må gjøres skriftlig innen 1. oktober.

Organisering

EnergiKontakten organiseres formelt og regnskapsmessig som et prosjekt ved NTNU.

Den daglige driften av EnergiKontaktens løpende virksomhet besørges av daglig leder utpekt av styret og engasjert av NTNU i et avtalt omfang.

Årsmøte

EnergiKontaktens høyeste organ er årsmøtet som arrangeres senest 31. mars. Innkalling sendes medlemmene med minst 2 ukers varsel. Sammen med innkallingen skal følge saksliste og innstilling fra valgkomiteen. Årsmøtet tar stilling til:

  • Årsrapport for siste år (foreslås av styret)
  • Regnskap for siste år og budsjett for inneværende år (foreslås av styret)
  • Aktivitetsplan (foreslås av styret)
  • Innmeldte saker (foreslås av styret)
  • Valg av styre og styreleder (foreslås av valgkomiteen)

Hvert tilstedeværende medlem pluss medlemmene av styret har en stemme hver i årsmøtet. Beslutninger i årsmøtet krever simpelt flertall blant de tilstedeværende medlemmer.

Styret

Energikontaktens virksomhet ledes av et styre med leder og 12 styremedlemmer.

Styret utpeker koordinator(ene) og fastsetter vilkår i samarbeid med NTNU. For øvrig treffer styret alle avgjørelser som ikke er tillagt årsmøtet. Styret innkalles av lederen så ofte som behovet tilsier, eller når minst 4 av styrets medlemmer forlanger det. Styret er beslutningsdyktig når minst 7 styremedlemmer er til stede.

Beslutninger i styret krever simpelt flertall blant de tilstedeværende medlemmer. I tilfelle av stemmelikhet gjør lederens stemme utslaget.

Dersom et styremedlem slutter i løpet av sin periode, skal selskapet som denne representerer finne ny kandidat som erstatning for den gjenværende periode.

Valg av styre

Styret består av:

  • 8 styremedlemmer fra næringslivet. Medlemmene velges for to år, med mulighet for gjenvalg.
  • 3 styremedlemmer fra NTNU; Programrådsleder ved NTNU samt én representant fra hvert av de to samarbeidende instituttene.
  • 2 styremedlemmer fra studentene ved studieprogrammet Energi og Miljø: én fra EMILs hovedstyre og én fra EMIL-Link styret.
  • 3 styremedlem fra bachelorprogrammene. En fra hver linjeforening. 
  • Styreleder velges for ett år av gangen. Styreleder skal velges blant næringslivets medlemmer i EnergiKontaktens styre.

Valgkomite

Valg av styre forberedes av en valgkomité som skal bestå av 4 medlemmer, alle valgt av årsmøtet blant Energikontaktens medlemmer. Valgperioden er 1 år.

Et hvert stemmeberettiget medlem kan fremme forslag til valgkomiteen på valg av styremedlemmer (gjelder næringslivsrepresentanter i styret).

Valgkomiteen skal søke å innstille til en balansert styresammensetning med hensyn til kjønnsfordeling og bransjefordeling, samt sikre kontinuitet i styret.

NTNUs styremedlemmer utpekes av NTNU. Programrådsleder for Energi og Miljø skal være den ene av de tre. De to andre skal være fra hvert av de to samarbeidende instituttene, og utpekes av instituttlederne.

Studentenes styremedlemmer utpekes av studentene.

Oppløsning

Vedtak om oppløsning av EnergiKontakten fattes av årsmøtet med minst 2/3 flertall blant de fremmøtte medlemmer. Ved oppløsning av EnergiKontakten skal et eventuelt overskudd tilfalle studieprogrammet. Et eventuelt underskudd skal dekkes av medlemmene i forhold til størrelsen på deres avtalte kontingent det siste fulle kalenderår.

Vedtektsendringer

Forslag om endring i Energikontaktens vedtekter skal fremlegges skriftlig for styret med minst to måneders frist til årsmøtet. Forslaget og styrets innstilling skal forelegges medlemmene minst 14 dager før dette møtet. Vedtektsendringer krever 2/3 flertall i årsmøtet.

 

Energikontakten logo


 

Dokumenter

Dokumenter

Her ligger eldre dokumenter fra Energikontaktens virksomhet tilgjengelig. For ryddighetens skyld er ikke de eldste dokumentene å finne her. Dersom du ikke finner det du vil ha kan du kontakte daglig leder og få dokumentet tilsendt.

 

Årsberetning

Handlings- og aktivitetsplan

Årsberetning 2022

Strategi og aktivitetsplan 2023

Årsberetning 2021

Strategi og aktivitetsplan 2022
Årsberetning 2020 Strategi og aktivitetsplan 2021
Årsberetning 2019 Strategi og aktivitetsplan 2020
Årsberetning 2018 Strategi og aktivitetsplan 2019
Årsberetning 2017 Strategi og aktivitetsplan 2018

 

 

Styremedlemmer 2022/2023

Styremedlemmer 2022/2023

Silja Strømme, Leder
(Elvia)
Petter E. Røkke
(SINTEF Energi)
Andreas Lien
(Siemens)
Øyvind Svinolsen
(Bane NOR)
Sharron Moti
(Lyse)
Knut Hammervoll
(Statnett)
Andre Bakeng
(NELFO)
Ole Ø. Smedegård
(COWI)
Truls Monsen
(Student - EMIL)
Jonas Meyer Jamt 
(Student - EMIL)
Andreas Johnsen
(Student - Vivas)
Christian Naustvik
(Student - Elektra)
Eskil Grenstad
(Student - MiT)
Halsten Aastebøl
(Studieprogramleder EMIL)
Natasa Nord
(NTNU -Energi og prosessteknikk)
Ola Furuhaug
(NTNU -Elkraftteknikk)

Partnerbedrifter

Partnerbedrifter

 

Kontakt oss