Fakultet for ingeniørvitenskap og teknologi

Institutt for produktdesign

Instituttet tilbyr studieprogrammet Industriell design, en 5-årig master-/sivilingeniørutdanning, en 2-årig internasjonal master i industriell design, samt Ph.D.-studiet i industriell design. Studiet i Industriell design tilpasses dagens arbeidsmarked og designfagets utvikling. Studenter som tas opp fra og med høsten 2012 velger studieretning i 3. årskurs: Produktdesign eller Interaksjonsdesign. Les mer om studiene vi tilbyr.

Våre hovedfelter innenfor forskning er designmetodikk, interaksjonsdesign, designstrategier/ledelse og økodesign. Les mer om vår forskning.


Design for industri

Skal norsk industri lykkes i globaliserte markeder må det skapes produkter som er engasjerende, nyttige og økologisk forsvarlige, og som skiller seg ut på markedet. Studiene ved instituttet kombinerer kunnskaper, innsikt og arbeidsmetoder innen både design og teknologi. Utdanningen er den eldste i sitt slag i Skandinavia. 

 

 

05.02.2016

Samarbeid mellom IPD studentene og Exposed

Studenter fra NTNU Institutt for produktdesign har samarbeidet med Exposed i et prosjekt om fremtiden for akvakultur. Oppgavene fokusserte på kontrollrommet på land, flåte og ulike merder.  På Exposed sin webside finns det mer informasjon om de ulike studentprosjektene.  


Linjeforeningen

Leonardo

Illustrasjonsbilde/FOTO Linjeforeningen for industriell design heter Leonardo. Den er oppkalt etter universalgeniet Leonardo da Vinci som behersket både kunst, estetikk og teknikk, og dermed er idealet for en master i teknologi i industriell design. Linjeforeningen arrangerer sosiale aktiviteter som filmkveld, trening, fester, og faglige arrangementer på kveldstid, som akttegning og faglige foredrag. 

Institutt for produktdesign

E-post: iipd-info@ivt.ntnu.no
Telefon: (+47) 73 59 01 00
Telefax: (+47) 73 59 01 10

Adresse:
Kolbjørn Hejes Vei 2 B
7491 Trondheim