De som gir oss løsningene

I dag åpner NTNU og SINTEF ikke mindre enn ni nye Sentre for forskningsdrevet innovasjon (SFI). Vi har mye å feire for tiden. Dagens markering er ekstra hyggelig da den gir oss muligheten til å gjøre stas på noen av de dyktigste fagfolkene vi har.

Av og til føler jeg meg litt bortskjemt. Vi har så mange muligheter her ved NTNU, og det skyldes i stor grad tilgangen på mennesker med idéer og evner.

NTNU tiltrekker seg noen av de dyktigste fagfolkene på mange felt.

Oppdraget vi tror på

Nå har jo de fleste av SFI-ene, kanskje alle, i praksis allerede startet. Noen har holdt på lenge, bare med en litt annen merkelapp.

Men den offisielle åpningen er også en anledning til å tenke seg litt om, til å reflektere over det vi har.

En vesentlig del av SFI-enes oppdrag er å fremskaffe kunnskap som kan bidra til å skape nye innovative løsninger. Dette gjør de sammen med næringslivet, slik at vi sammen kan kombinere teori og praksis til beste for samfunnet.

Vi sier at vi skaper kunnskap for en bedre verden. Det tror vi på.

SFI-ene er sentrale i arbeidet med å fylle denne visjonen med innhold, slik at den ikke blir en meningsløs floskel.

Løsningsorienterte og engasjerte

NTNU er totalt med i 15 SFI-er, og er vertskap for seks av dem. I SFI-ene finner vi noen av de dyktigste folkene vi har, uansett fagfelt.

Dette er altså idérike, løsningsorienterte, engasjerte folk som ikke slutter med å imponere meg. Vi har gledelig mange av dem, og de jobber på mange ulike felter.

Noen av dem skal utforske mulighetene innenfor ultralyd. Andre skal sørge for at biler og bygninger er sikre. Atter andre skal utvikle mer miljøvennlige og konkurransedyktige metoder eller materialer.

Så mye variasjon. Så mange dyktige folk.

De dyktigste ønsker seg hit

Dette har ikke kommet gratis. NTNU og forgjengerne våre har gjennom flere tiår bygget opp et rykte som gjør at de dyktigste ønsker seg hit. Sånn vil vi at det skal være i fremtiden også.

Vi er inne i travle tider der mange er usikre. Jeg kan garantere at vi ikke har noen som helst planer om å ødelegge for miljøer som over mange år har bygget seg opp en ekspertise og et rykte som få kan matche.

NTNU skal være Norges fremste universitet på satsningsområdene våre, og vi skal ikke være redde for å måle oss med læreinstitusjoner hvor som helst. Vi kan. Fordi vi har de rette menneskene.

Stikkord: , , , , , , , , , ,

Stengt for kommentar.