Studentenergi som smitter

Alle finalistene samlet på ett brett.

To dager etter at billettene var lagt ut, var de revet vekk.  Start NTNU kan arrangement!

Nylig gikk årets Mixer av stabelen, der hensikten er å møtes og å bli inspirert.

Brennende engasjement

– Vi i Start NTNU har et brennende engasjement for innovasjon og det engasjementet vil vi få ut til de andre studentene. Derfor arrangerer vi Mixer, fortalte nestleder Endre Aspen i sin åpningstale.  Der er vi like Endre og jeg. Vi brenner begge for nyskaping. Vi ønsker begge å vise at det ikke bare er mulig, men også fryktelig spennende å kunne skape en bedrift.

Vi samler studenter, vi samler næringsliv. La dem utveksle ideer, la dem snakke sammen, bli kjent. Bruk virkelig denne kvelden her godt. Konferansier Steinar Sagen får salen til å ta bølgen, stemninga er forventningsfull. – Man trenger ikke ha en superidé, men man trenger en kompis med peiling.

Jonas Helland fra Spark hadde følgende budskap: –Tenk hvor mye vi ville ha lært i tillegg dersom vi også hadde turt å satse på en idé, en bedrift. Ingen er verdensmester aleine. Derfor trenger vi en kompis med peiling.

Pågangsmot smitter

Jeg var ikke av dem som var så heldig at jeg deltok på Mixer denne kvelden. Dette er basert på entusiastiske tilbakemeldinger fra folk i min stab. Gode opplevelser er til for å deles, og ungdommelig pågangsmot og energi smitter.

Mixer markerer også oppkjøringa til et annet arrangement fullt av studentenergi, nemlig Innovator, Gründernes Oscarfest. I år går denne av stabelen rett over sommerferien, 27.august.

Hvilke ideer/bedrifter som konkurrerer om Midt-Norges største etablererstipend, Startstøtte, ble offentliggjort under Mixer. 21 bedrifter hadde meldt seg  på i konkurransen om stipendet. Det betyr knallhard konkurranse. Det er tydelig at det gror godt i nyskapingsmiljøene våre.

Kjemper om en halv million

Solution Seeker, Haukr og Seram Coatings er de bedriftene som kjemper om 500.000 kroner i Startstøtte.

Seram Coatings bearbeider silisiumkarbid slik at det kan brukes som coating på maskindeler.  Det gjøres ved hjelp av en spraymetode. Resultatet blir mer slitesterke maskindeler. Nå jobbes det med å ta den nye teknologien ut i markedet.

Haukr har utviklet en droneteknologi. Gleden over frikjøring og toppturer på ski ga ideen til dronen. Den følger deg hele vegen fra toppen og ned til bunnen av bakken mens den filmer. Gründerne har massemarkedet som er interessert i utendørsaktiviteter som kundegruppe.  Dronen må være enkel å få med seg på tur og skal styre seg selv.

Solution Seeker er et beslutningsstøtteverktøy for oljeindustrien. De tar mål av seg å erstatte mye av ingeniørenes skjønn og erfaring med matematiske modeller. Det er operasjoner i oljebrønnene som skal optimaliseres ved hjelp av Solution Seekers teknologi.

Venture Cup

Hvem som skal gå videre i forretningsplankonkurransen Venture Cup ble også presentert.  Picterus og AviDrone er videre i hovedklassen, mens Helping Hands og Inhibio er videre i entreprenørklassen.

– Her er mannen med sannsynligvis de dyreste skoene her i dag. Trond Riiber Knudsen i McKinsey & Company, sier Steinar Sagen. Han har jobbet med en imponerende rekke internasjonale og  norske selskaper.
– Ikke gå rett hjem, snakk med folk. Det er veldig viktig å tørre å ta sjansen. Jeg tror veldig mye av Norges framtid ligger i dette rommet. Jeg er her utover kvelden og vil veldig gjerne prate med dere. Jeg håper vi kan ha dialog, sa Riiber Knudsen.

Det beste valget i sitt liv

250 studenter fikk høre rekrutteringsansvarlig for Entreprenørskolen ved NTNU, Erik Sandsmark fortelle at det å begynne på Entreprenørskolen var det beste valget han har gjort i sitt liv. –  Jeg har fått møtt de 60 mest engasjerte menneskene jeg kjenner og ikke minst jeg har fått startet min egen bedrift, fortalte han. Hans medgründer Jakob Palmers fortalte om hvordan et tilfeldig møte fikk fart i utviklingen av deres bedriftsidé, Helping Hands. – Det å si hei til noen skaper uante muligheter, var hans budskap.

Det trenger ikke være verre enn det.

Stikkord: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Stengt for kommentar.