Massiv global klimamønstring

Av 17/09/2014 i Samfunnskontakt
Klimaendringer truer isbjørnens levekår. Foto: Thinkstock

Vår planet står overfor massive utfordringer. Klimaet bekymrer mange, også her til lands. Millioner av mennesker har valgt å engasjere seg, hver på sitt vis.

Søndag 21. september er det planlagt flere tusen arrangement over hele kloden. En sammenslutning av frivillige organisasjoner og globale nettverk ønsker å si at det er på tide å gå fra ord til handling.

Det trommes derfor sammen til en klimamarsj. Arrangørene ønsker å påvirke sine politikere, og nøyer seg altså ikke med noe mindre enn en global massemønstring. Bare i New York regner man med én million mennesker. I Trondheim kalles det også inn til en klimamarsj, med start på Torvet søndag kl. 14.00. Arrangementet retter fokus på behovet for forpliktende internasjonale klimaavtaler.

Vi ønsker arrangørene lykke til, og føler oss sikre på at også mange av NTNUs studenter og ansatte vil finne veien til Torvet.

Stikkord: , , , ,

Stengt for kommentar.