Verdt å se: Immatrikuleringsutstilling i Realfagbiblioteket

Universitetsbibliotekar Tove Knutsen fikk ideen til en utstilling om immatrikuleringer gjennom NTNUs historie. Vel verdt å se, mener rektor Gunnar Bovim. (Foto: Anne K. Dahl)

I forrige uke takket jeg ja til en invitasjon til å komme innom Realfagbiblioteket og se immatrikuleringsutstillingen som henger der. Det er jeg glad for! Kommunikasjonsavdelingen har gjort en formidabel jobb med å samle og velge ut bilder som viser de ulike arenaene og seremoniene som har gitt rammen rundt den årlige immatrikuleringen ved de institusjonene som i dag utgjør NTNU. Fra Rådssalen i Hovedbygningen i 1910, via aulaen, «gata» på Dragvoll og diverse idrettsbygg til dagens arrangement ute på campus.

Reise i NTNUs historie

Utstillingen er en spennende reise i NTNUs historie. Og blant mye annet, gir den en konkret påminning om utviklingen, ikke minst den enorme økningen i antall studenter. Og med det; utviklingen fra en høyere utdanning forbeholdt de få utvalgte, til et masseuniversitet i ordets beste forstand. En varm takk til leder for Realfagbiblioteket, Tove Knutsen, og til kommunikasjonsrådgiver Mentz Indergaard for idé og gjennomføring, og ikke minst for en interessant og hyggelig omvisning. Utstillingen står ut september – gå og se den! Jeg vil forresten tro mange av mine kolleger også gjør som jeg – sjekker om de finner seg selv på et av bildene…

Stikkord: , , , , , ,

Stengt for kommentar.