Jeg skal være faddervakt – skal du?

Av 13/08/2014 i Samfunnskontakt, Studenter

Rektor Bovim skal gå faddervakt. (Foto: Anne K. Dahl)

I kveld skal jeg gå faddervakt. Det er et nytt og positivt supplement til fadderordningen, med fokus på trygghet.

Faddervakt er en frivillig organisasjon, som i sin helhet drives av studentene i Trondheim med støtte fra noen eksterne aktører. Den baserer seg på at studenter tar ansvar for hverandre. Men det er også mulig for andre enn studenter å delta, og jeg oppfordrer gjerne andre til å melde seg.

Ordningen, som er inspirert av natteravnene, så dagens lys – eller snarere kveldsmørket – i Bergen i fjor. Jeg er glad for at studentbyene kan inspirere hverandre, slik fadderordningen i sin tid spredte seg fra Trondheim og til resten av landet.

Drikkekultur

Fadderordningen er en strålende institusjon, som har gitt mange studenter både en myk start og vennskap for livet. Men det er ikke til å legge skjul på at drikkekulturen som også har preget fadderukene, virker ekskluderende på mange.

Jeg sa i immatrikuleringstalen at både studentmiljøet og byen er berusende nok i seg selv, det trengs ikke mye mer stimuli for å ha strålende opplevelser her.  Vi har også inngått samarbeid med MOT som står for samme holdning – en av verdiene til MOT, er mot til å si nei.

Tryggere med sansene skjerpet

Nå er det ikke meningen å heve pekefingeren, bare å minne om at det både er mer inkluderende og tryggere å starte studietida med alle sansene skjerpet. Det er faktisk helt  ok å være edru!

Og som en ekstra trygghet vil det altså være faddervakter rundt om i byen fra klokka ti om kvelden til tre på natta, mandag til lørdag de kommende par ukene. Jeg gleder meg til å være en av dem.

Og om du også har lyst til å bli faddervakt, kan du melde deg på her.

Stikkord: , , , , , , , , , ,