Møt morgendagens helter!

Av 03/04/2013 i Nyskaping

Om to uker – onsdag 17. april – skal 300 studenter fra NTNUs masteremne Eksperter i Team, stille ut sine bærekraftprosjekter for næringslivet i Trøndelag. På kvelden samme dato avholdes Technoport Awards – en prisutdeling hvor mennesker bak forskning og teknologi hedres. Det er ikke tilfeldig!

Studentsatsingen er i regi av Technoport, en forening der NTNU og SINTEF sammen med flere bedrifter og offentlige etater formidler muligheter smart teknologi bringer i overgangen til en grønn

I år har Technoport gått i samarbeid med NHO Trøndelag, som har «opøkonomi.pdrag energi» som tema for sin årskonferanse 17. april. Årskonferansen er vertskap for studentsatsingen Technoport Powering the Green Transition, hvor 300 NTNU masterstudenter skal presentere sine prosjektresultat for trøndersk næringsliv. Prosjektene har fokus på bærekraftige løsninger for framtida, og skal være små skritt på veien mot en grønnere økonomi.

Vinnerne av Technoport Students Mission Rio 2012. Foto: Technoport/ Max Hallqvist.

Blant prosjektene skal det kåres en vinnergruppe. Selv har jeg gleden av å være juryleder for andre år på rad. I fjor kunne vi i juryen sende vinnergruppen til klimatoppmøtet i Rio de Janeiro. I år vil vinnergruppa motta et reisestipend på 50 000 kroner og selv kunne velge seg et relevant reisemål som er i tråd med Technoports formål.

På kvelden samme dag, 17. april, inviterer Technoport til den niende Technoport Awards-seremonien.  En seremoni som hedrer menneskene bak banebrytende teknologi og kunnskap. Her skal tre priser, inkludert prisen til beste studentprosjekt, deles ut. Technoport har valgt å legge studentprisen inn som en viktig del av Technoport Awards-utdelingen fordi vi ønsker å ære framtidas helter, på samme måte som dagens helter. Samtidig ønsker vi å hedre studenter som gjør en innsats for å løse globale utfordringer.

Vi har alle behov for noen helter vi kan strekke oss etter. 17. april er du herved invitert til å møte morgendagens helter under «Powering the Green Transition«-utstillingen på Rica Nidelven og under Technoport Awards!

Program og registrering finner du på: http://www.technoport.no/events/awards/

Stikkord: , , , , , , , , , ,

Stengt for kommentar.