Nyskapende studenter – verdens beste fornybare ressurs

Av 08/03/2013 i Nyskaping, Utdanning

På NTNU konkurrerer vi i entreprenørskap. Våre studenter står for fremtidens verdiskaping – og de er godt i gang!

Studentene står for framtidens verdiskaping, skriver Johan Hustad.

Vet du at NTNU-studenter står bak både Fun Run og Wordfeud, spill som er listet på topp i nedlastning på verdens smartphones? Og at Atmel Norways teknologi, som omsetter for over 6 milliarder kroner globalt, startet som en studentide hos oss?

Studenter som våger å satse på sin gode ide har høy prioritet i 2013. Vi har kreative og dyktige studenter som kan skape internasjonale suksesser.

Oscar for gründere

I april har vi vår egen Oscarutdeling: Gründernes Oscarfest 24.april. Der deler vi ut startstøtte til regionens beste forretningside. Studenter fra Trøndelag, Møre og Romsdal konkurrerer om finaleplass til den nasjonale forretningsplankonkurransen Venture Cup.  I flere år på rad har våre studenter gått seirende ut i den nasjonale konkurransen.

Nyskaping er populært.  Nå tilbyr vi studentene våre mange ulike emner hvor de lærer om entreprenørskap og innovasjon i bredt for å fornye nærings- og samfunnsliv. Vi utdanner også spesialister på forretningsutvikling gjennom Entreprenørskolen, og innovasjonseksperter i masterstudiet Entreprenørskap, innovasjon og samfunn ved Geografisk institutt og vi er vertskap for den nasjonale forskerskolen i innovasjon.

Globale utfordringer

Vi trenger studenter for å løse store globale utfordringer. I juni samler vi 450 studenter fra hele verden til energikonferansen International Student Energy Summit (ISES). NTNU konkurrerte om vertskapsrollen og vant, i tøff konkurranse mot flere høytstående universiteter. Konferansen arrangeres av studenter på NTNU, som samarbeider tett med foreningen Student Energy i Canada, og med frivillige student-ambassadører fra hele verden.

Arrangementet skal oppdatere, inspirere og forene studenter som har ambisjoner og drivkraft til å forme fremtidens energihåndtering. En lang rekke anerkjente foredragsholdere har meldt sin ankomst til NTNU i juni.

Hva er suksessoppskriften?

Akkurat som i idretten, så er det flere svar på det. Et godt utgangspunkt (rekruttering), godt støtteapparat (solid utdanning), en nyskapende kultur og litt flaks er viktige ingredienser. Nært samarbeid med næringslivet er en forutsetning for å løfte gründerne videre. Næringslivet kommer til NTNU med gode spørsmål (relevans), uløste behov og kapital for å støtte ideer og gründere.

Uten en god heiagjeng , uten noen som både pusher og gir gode råd, utfordrer, veileder og trøster, når en ikke verdenseliten.  Det handler om kunnskap. Det handler om vinnerkultur. Det handler om at noen tror på en og er villig til å satse penger på en.

Vi trenger flere som heier. Og ikke bare heier, men som er villige til å investere i gründerne.  Studenter er virkelig verdens beste fornybare ressurs!

Innlegget er tidligere publisert i nyhetsbrevet til NTNU Alumni. Ikke alumni-medlem? Det blir du her.

Stikkord: , , , , , , , , , ,

1 kommentar

URL for tilbakesporing | RSS feed for kommentarer

1. Ida Kristin Holm Karlsen sier:

Jeg skal gi dere et godt råd som virkelig støtter opp om studentenes behov. Dere sier det jo selv, de er framtiden. Vil dere satse på framtiden, da sørger Norges TEKNISKE univeritet for at Its learning kommer i iPhone- og Android-format.