Flink og sulten bedre enn flink og mett

Av 12/02/2013 i Nyskaping

Vi har nylig hatt dekanseminar om nyskaping. Et dekanseminar er et slags faglig toppmøte her på NTNU. Jeg pleier å si at NTNU har en unik kultur for nyskaping, og på seminaret fikk jeg virkelig bekreftet at det stemmer.

– Nyskaping skal være gøy – og samfunnsnyttig!
– Vi skal vise fram og fortelle de gode historiene, slik at vi kan inspirere hverandre!
– Nytenkende ledelse kan gi rom for mer nyskaping!

Johan Hustad

Johan Hustad søker fire nye år som prorektor for nyskaping

Dette er ord som falt på dekanseminaret.

Valgår og rektorskifte

Jeg tror 2013 blir ett av de mer spennende årene. I år skal mye skje. Norge går inn i et valgår, og vi merker at den politiske tonen skjerpes. Uansett farge og fasong på den kommende regjeringa, må vi som brenner for nyskaping gjennom norsk utdanning og forskning håpe på økt oppmerksomhet rundt alt vi får til, når det bare legges til rette for det.

2013 er også et år for rektorskifte her på NTNU.  Torbjørn Digernes har gjort en utmerket jobb og var den som satte nyskaping på dagsorden. Fra høsten vil Gunnar Bovim kunne tilføre ny kraft til de mange nyskapingsprosjektene.

Ikke blanke ark

Min egen periode som Norges første prorektor for nyskaping utløper også. Jeg har valgt å søke om nye fire år. Nå skjer det så mye på nyskapingsområdet Et nytt fokusområde for NTNU er blitt en viktig del av vårt oppdrag som universitet. Jeg har et brennende ønske om fortsatt å bidra til forankring og strategisk satsning på nyskaping, både internt og i møtet med samfunnet rundt oss.

For å lykkes, er det viktig å være flink og sulten og ikke flink og mett. Et nytt år betyr nye muligheter, men vi stiller så visst ikke med blanke ark.

Vi skal jobbe videre på det gode grunnlaget som er lagt – og vi skal inspirere mange flere til å delta i nyskaping med NTNU.

Stikkord: , , , , , , , , ,

Stengt for kommentar.