Jazzfest, super lørdag og en høyst velfortjent pris

Mai er kalt den store festmåneden. For alle oss som er glad i god musikk, er det en fest vi virkelig ser fram til, og den pågår i disse dager – nemlig Jazzfest.

NTNU har et mangeårig samarbeid med Jazzfestivalen, som har solid ankerfeste i vår egen jazzlinje. De siste årene har samarbeidet blant annet resultert i det spennende konsertkonseptet «NTNU Superlørdag» – i år er det faktisk sjette gang.   Det er en dag da vi litt «offisielt» setter pris på jazzutdanningen vår, og på det yrende jazzlivet i byen.

Radbrukket og foredlet

I fjor opprettet vi vårt eget NTNU Jazz Ensemble. Dette er et studentorkester med en besetning som blir håndplukket for hvert prosjekt. I fjor gjorde de en meget interessant tolkning av Åge Aleksandersens låter sammen med Erlend Skomsvoll. Det var en superartig kveld! I år er det Difference sin låtkatalog som er radbrukket, transformert og så foredlet igjen gjennom Erik Johannessens jazzhjerne. Jeg gleder meg til å høre resultatet.

Jazzlinja NTNU har i over 30 år levert jazztalenter av ypperste klasse. Årets inntak med rundt 250 søkere på 12 plasser, bekrefter at det vil vi gjøre også i framtiden.

Ny NTNU-ambassadør

Hvert år utnevner vi en NTNU-jazzambassadør til å representere Trondheims jazzmiljø. Tidligere NTNU-ambassadører har vært Håkon Mjåset Johansen, Ola Kvernberg Trio, Kirsti Huke og Pelbo. Ambassadørtittelen henger høyt og skal gå til en artist eller band som gjennom sitt virke fremstår som utsøkte ambassadører for jazzmiljøet på NTNU og i Trondheim.

I tillegg til tittelen, mottar ambassadørene 50 000 kroner som skal brukes til turnering og profilering av deres musikk. Jeg har igjen fått det ærefulle oppdrag å skulle utnevne årets ambassadør. Navnet er hemmelig til i morgen kveld, men jeg kan love at den nye ambassadøren føyer seg pent inn i rekken av supertalenter med personlig uttrykk.

For alle jazzvenner som ikke allerede har sikret seg billett til Dokkhuset lørdag kveld, vil jeg oppfordre til å kjenne sin besøkelsestid – dette er en begivenhet man ikke bør gå glipp av!

Velfortjent ære til Bjørn Alterhaug

På åpningen onsdag kveld, ble NTNU-professor og kontrabassist Bjørn Alterhaug tildelt Trondheim Jazzfestivals ærespris. Både som professor og mangeårig innovativ underviser, og som utøvende musiker, har Bjørn hatt en enestående betydning i musikkmiljøet. Han står for det beste i NTNUs egne verdier; en internasjonalt fremragende musiker og banebrytende og tverrfaglig i sitt virke ved Institutt for musikk. Jeg vil gratulere på det varmeste med en særdeles velfortjent pris!

Stikkord: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Stengt for kommentar.