Immatrikulering i sorg og glede

Immatrikuleringen er den aller største festdagen ved NTNU. Slik er det også i år. Selv om vi alle er preget av tristhet, er det viktig å se framover. I år kjentes det ekstra riktig å forsterke budskapet om varme, raushet og engasjement, om å sette de gode krefter inn til beste for fellesskapet.

Som fungerende rektor var det ekstra sterkt i dag å se utover dette havet av unge mennesker på terskelen til en ny og viktig fase i livet. Som mange har sagt etter Utøya – denne generasjonen kommer til å skape framtida, disse unge menneskene kommer til å gjøre en forskjell.

NTNUs visjon er Kunnskap for en bedre verden.  Tragedien på Utøya har bidratt til å gi visjonen et enda sterkere meningsinnhold – vi skal fortsette å bygge samfunnet med kunnskap, bygge det åpent, demokratisk og mangfoldig.

Her kan du lese talene som ble holdt i dag, ved minnemarkeringen og selve immatrikuleringstalen.

Stikkord: , , , , , , , , , , , , ,

1 kommentar

URL for tilbakesporing | RSS feed for kommentarer

1. Einar Johan Aas sier:

Takk til prorektor Kari Melby for en god immatrikuleringstale!
    Det er viktig å lage en høytidsdag for de nye studenter. Litt regn la ikke en demper på de forventningsfulle blikk som møtte en i går.

Håper flere kolleger stiller i prosesjonen neste år!