Musikkmirakler og spelemenn

Advarsel: Dagens innlegg kan klassifiseres i kategorien NTNU-selvskryt, men jeg tar sjansen på det, fordi jeg som prinsipp skryter av NTNU bare når jeg kan referere til hva andre har sagt om oss.

I forbindelse med hundreårsjubileet i høst, skrev jeg en kronikk med tittelen Musikkmirakelet Trondheim. Sitatet var lånt fra tidligere kulturminister Åse Kleveland, som har uttalt at ”det har skjedd mange mirakler i Trondheim gjennom historien. Et av de siste er opprettelsen av Jazzlinja ved Musikkonservatoriet. Det er en av de flotteste suksesshistoriene i universitetssektoren i Norge”.

Sist lørdag fikk vi en solid manifestasjon på de ”mirakler” som kontinuerlig utrettes, ikke bare ved Jazzlinja, men i hele bredden av vår musikkutdanning.  Ikke mindre enn tre spelemannspriser gikk til prosjekter hvor musikere med tilknytning til NTNU er med: Professor Carl Haakon Waadeland, deltar på ”Puppan te pappa” som vant i kategorien barneplate. Ståle Storløkken, timelærer ved Institutt for musikk, er med i bandet Elephant9, som vant i kategorien Jazz for CD-en Walk the Nile. Og sist, men ikke minst – vårt eget ”husorkester” TrondheimSolistene, med førsteamanuensis Øyvind Gimse som kunstnerisk leder, hentet hjem sin andre spelemannspris for blueray-CD-en In folk Style.  Varme gratulasjoner!

Nå er det en solid anerkjennelse bare å bli nominert til Spelemannsprisen. Og ser vi på nominasjonslista, finner vi en imponerende rekke tidligere NTNU-studenter. Med fare for å ha oversett noen, trekker jeg fram disse:

Klavertrioen Trio Alpaca,med  Marianne Lie, Sigrid Stang og Else Bø, alle tidligere studenter ved strykeseksjonen ved IM, nominert i kategorien Samtidsmusikk.

Trekkspilleren Øyvind Farmen, tidligere student, nå timelærer gjennom mange år, nominert i kategorien Samtidsmusikk.

Pianisten Vigleik Storaas tidligere student, nå ansatt, nominert i kategori Jazz, sammen med Ivar Antonsen.

Jaga Jazzist, med bl.a. Mathias Eick og Erik Johannesen, begge har studert ved jazzlinja, vant i kategorien Åpen klasse.

Trondheim Jazzorkester, samtlige 13 musikere er tidligere studenter og/eller nåværende ansatte ved IM, nominert i kategorien Jazz.

Motorpsyko, med trommis Kenneth Kapstad, har gått jazzlinja og utøvende MA, nominert i kategorien Rock.

Jazzrocktrioen Pelbo, med Ine Hoem, Kristoffer Lo og Trond Bersu , alle har nylig studert ved jazzlinja, nominert i kategorien Åpen klasse.

Supersilent med Arve Henriksen, Ståle Storløkken og Jarle Vespestad, alle tidligere studenter ved jazzlinja, nominert i kategori Jazz.

Jeg er mektig imponert over hvilke talenter som er utviklet ved vårt Institutt for musikk og det tidligere Musikkonservatoriet!  Jeg tror både Åse Kleveland og jeg har våre ord i behold; det utrettes stadig musikkmirakler i Trondheim.

Stikkord: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

1 kommentar

URL for tilbakesporing | RSS feed for kommentarer

1. Kathrine Skretting sier:

Ja, det er sterkt. Kjempesterkt. Fakultetsledelsen er også KJEMPESTOLT.