NTNU – mer enn et universitet

Jubileumsstarten med besøk av statsminister, to statsråder og statssekretærer satte nyskapning og utdanning i fokus.

Fullfinansiert

Regjeringens ”gave” til NTNU på 145 nye studieplasser kan ses på med flere briller. Umiddelbart kan noen tenke at dette innebærer mer arbeid, og utdanningsområdet er presset fra før. Men statssekretær Kyrre Lekve var helt tydelig på at dette er fullfinansierte plasser hvor både resultat- og basisbevilgning inngår.

Det betyr friske penger som gir mer aktivitet på NTNU.  Det er positivt. Flere utdanningsmiljø hos oss har signalisert at de har plass til flere studenter, og da er det positivt at dette kan innfris. Likevel poengterte vår eier at man svært gjerne ser at studieplassene benyttes der samfunnet ser de store behovene.  Dette får vi komme tilbake til.

Må følge opp med boliger

Jeg velger å se på regjeringens valg av tidspunkt og sted for budsjettlekasjen som en anerkjennelse av hvor viktig utdanning ved NTNU er for regjeringen.  Det ble også sagt flere ganger. Det må alle ved NTNU som legger ned en stor innsats i utdanningsområdet ta til seg. Nå satser regjeringen med utdanningsplasser i de store byene hvor studentene faktisk ønsker å studere. Jeg håper selvfølgelig man også følger opp med tilsvarende studentboliger.

Innovative samarbeidspartnere

Innovasjon og utdanning er en meget god kombinasjon, som gjør NTNU til noe mer enn et vanlig universitet. Ideen Talerøret, som våre arkitektstudenter jobbet fram og som et innovativt arkitektmiljø og andre ikke stemte ned fordi den var for sprø, er et synlig bevis på dette.

At vi har innovative lokale samarbeidspartnere som sponser studentprosjekter og kreative ideer (Sparebank 1 og NTE),  er et sunt trekk. NTNU blir på denne måten ikke hengende i klisteret, som Rigmor Austgulen sa på åpningen. Det skal vi være stolte av. I går så vi en flott kombinasjon mellom arkitektur, lyd og musikk. Kombinasjonen har et potensial, også mot de estetiske fagområdene. Utvikling av dette tror jeg vi vil se mer av på NTNU framover.

Attraktive arkitektstudier

NTNU har i 100 år utdannet arkitekter. På våre arkitektstudier er det stor konkurranse om å få plass og med en studieprofil som er annerledes enn andre utdanningssteder er det attraktivt. Det er moro i jubileumsåret å se hvor utviklende og innovativt studiene og fagområdet har vært, og hvor støtt det står i dag.

Som en god avslutning på dagen koste jeg meg over lysshowet på hovedbygningen. En ide utsprunget fra det samme miljøet, hvor man også her har evnet å finne lokale sponsorer (Trønderenergi).  Showet anbefales.

Stikkord: , , , , , , , , , , , , , ,

Stengt for kommentar.