Med TrondheimSolistene i London

Forrige uke hadde jeg gleden av å være vert for et meget hyggelig arrangement i forbindelse med TrondheimSolistenes konsert i London.

Sammen med NTNU-kolleger fra fire fakulteter og fra HUNT Biosciences, hadde vi invitert venner, kolleger og samarbeidspartnere fra universiteter og forskningsmiljøer i England, blant annet Imperial College og University College of London, til konserten. I tillegg benyttet vi anledningen til å invitere alumner bosatt i London.

Arrangementet var en suksess! Til sammen over 60 gjester takket ja til invitasjonen. Det var en spennende miks som spente fra tidligere NTNU-studenter som nå arbeider i og omkring London, til forskere og forretningspartnere. Under den uformelle samlingen før konserten, kunne jeg registrere engasjerte samtaler på tvers av disse grupperingene – også med representanter fra Visit Trondheim, som hadde eget arrangement og sto for en velsmakende, trøndersk buffet, og fra den norske ambassaden i London.

Tidligere på dagen hadde de ulike fagmiljøene som var til stede, fra bl.a. medisin, arkitekt og billedkunst, marinteknologi, klassiske fag og prosjektledelse; møter med sine samarbeidspartnere; og ikke minst –  kommende samarbeidspartnere.

Nettopp nettverk og relasjonsbygging var et av hovedmålene med arrangementet. Det ga også en mulighet til å presentere NTNUs virksomhet, med vekt på våre styrkeområder hvor vi internasjonalt kan måle oss med de beste.

Rammen for å snakke om internasjonal eksellense kunne ikke vært bedre. TrondheimSolistene har vært tett knyttet til NTNU siden ensemblet ble grunnlagt av professor Bjarne Fiskum som en profesjonell konserttreningsarena for strykere ved Musikkonservatoriet, for mer enn 20 år siden. TrondheimSolistene har høstet stadig ny internasjonal anerkjennelse i flere år; ikke minst gjennom turnéene med verdensstjernen Anne Sophie Mutter. Orkesteret nådde en ny milepæl da de ved årsskiftet ble nominert til ikke mindre enn tre Grammy-priser for CDen Divertimenti.

Konserten i Cadogan Hall, med trompetisten Tine Thing Helseth som solist, ble en musikalsk opplevelse av de sjeldne. Orkesteret imponerte enormt med sin livlige energi og fenomenale presisjon. Våre gjester, sammen med et kresent engelsk publikum, ga utvetydig uttrykk for sin begeistring ved å kalle de unge musikerne inn til flere ekstranummer.

Ekstranummer skal det også bli i samarbeidet mellom NTNU og TrondheimSolistene. Vi planlegger allerede flere nye prosjekter hvor vårt samarbeid og våre felles ambisjoner om å spille med de beste, kan utvikles til beste for begge parter.

Se innslag om arrangementet på NRK Trøndelag.

Stikkord: , , , , ,

Stengt for kommentar.