Yes you can!

Gratulerer med dagen!

Immatrikuleringen er den største festdagen ved NTNU. Det kjennes i lufta allerede i morgentimene – det lukter av høytid, av forventninger, av spenning; det kribler litt ekstra i magen.

Først og fremst hos de nye studentene, selvfølgelig. For den enkelte student er denne dagen en særdeles viktig milepæl. Få anledninger markerer så tydelig at en ny fase i livet har begynt. Nå er det alvor – voksenlivet er i gang. «Nå må du tenke sjæl», som Trond Viggo synger.

Men også vi som på ulike måter arbeider ved NTNU, kjenner spenningen når et nytt studieår sparker i gang. Og for byens befolkning er dette dagen da byen våkner til liv etter sommerdvalen – Norges beste og viktigste studentby har igjen høy puls.

For meg personlig gir møtet med de mange tusen studentene på campus på immatrikuleringsdagen først og fremst to følelser; ydmykhet og energi. Ydmykhet, fordi de har valgt å investere viktige år av sitt liv sammen med oss på NTNU. Energi, fordi jeg vet at dette er blant de aller beste hodene i sitt kull, som vil gå ut herfra med ny kunnskap, og skape nye løsninger som kloden sårt trenger. De vil gå ut i verden og gjøre en forskjell.

I min velkomsthilsen til studentene i formiddag prøvde jeg å formidle nettopp dette – at de KAN bidra til å løse de store utfordringene kloden står overfor; klima, ressurser, helse, miljø og kunnskap.

«Yes, you can!» for å sitere en mer kjent leder enn NTNUs rektor.

Jeg må også benytte anledningen til å takke alle de som er med og gjør immatrikuleringen til en strålende forestilling. Det er få som aner hvor mye arbeid som ligger bak hver eneste detalj i et så stort arrangement. Fra prosjektledelsen i Informasjonsavdelingen til de mange hjelperne, og ikke minst de mange hundre studentene som bidrar til å introdusere det mangfoldige studentlivet for sine nye medstudenter – hjertelig takk for innsatsen!

Jeg vil også takke statsråd Tora Aasland for at hun tok seg tid til å kaste glans over dagen ved å ønske de nye studentene velkommen. Utdrag fra hennes tale og reportasje fra arrangementet kan du lese i Universitetsavisa.

Velkomsttalen kan du lese i sin helhet her.

Stikkord: , , ,

Stengt for kommentar.