Ny teknologi for bedre læring

I morgen, 13. mai, skal jeg delta på åpningen av NKUL-konferansen her på NTNU, den 15. i rekken. Det er med andre ord en veletablert konferanse det er snakk om; i fjor samlet NKUL om lag 1000 lærere og andre fra grunnutdanningen. Det blir heller ikke første gang at en statsråd åpner konferansen, men vi er ikke mer blasert enn at vi er svært stolte av at Bård Vegar Solhjell har valgt å sette av tid!

Tema for årets konferanse er «Digital kompetanse i de grunnleggende ferdighetene.» I de tre dagene konferansen varer, skal deltagerne diskutere og dele erfaring om hvordan de enda bedre skal dyktiggjøre framtidens studenter i bruk av nye teknologier i læringen sin. Programmet har plenumsforedrag og sesjoner som er relevante også for oss ved universitetet. I tillegg har utstillingene rykte på seg for å bli større og bedre for hvert år. Alle studenter og ansatte er velkomne til å delta på hele eller deler av konferansen! Program finner dere her: http://www.nkul.ntnu.no/

Også internt på NTNU utvikler vi utdanningskvaliteten gjennom å dele gode erfaringer. Tirsdag 5. mai ble den andre Hitech-Lotech konferansen arrangert. Her delte studenter og ansatte erfaringer med vellykkede måter de har benyttet teknologi i undervisning og læring. Som navnet gjenspeiler, er det ikke bare nye teknologier som ble demonstrert, men også gode måter å benytte velkjent teknologi på. Prorektor kaller dette i sin velkomstvideo «NTNUs mest spennende og fremtidsrettede konferanse,» og vi var svært fornøyde med at mange hadde satt av tid til å delta!

De som gikk glipp av arrangementet kan dessuten nyte godt av de samme teknologiene som konferansen handler om: streaming av presentasjonene er selvsagt tilgjengelig på www.ntnu.no/hilo

Det er meget viktig for NTNU å være med i fronten av utviklingen på nye læringsmetoder.

Livslang læring og en stadig sterkere internasjonalisering gjør at fjernundervisning vil bli enda viktigere i framtida enn det er i dag. Framtidas teknologi vil muliggjøre virtuell tilstedeværelse med så høy kvalitet at pedagogikken vil kunne gjøres meget spennende.

Vi vil se fleksible læringsopplegg der fysisk og virtuell tilstedeværelse brukes i effektiv kombinasjon, og læringsmetoder som gjør at man kan jobbe tett sammen også over avstand.

Framtida blir spennende!

Stikkord: ,

1 kommentar

URL for tilbakesporing | RSS feed for kommentarer