God jul!

Det nærmer seg høytid, og de fleste er vel i ferd med å «ta ned turtallet på maskineriet» – i hvert fall på jobbarenaen. Men noen steder har det vært høyt tempo til langt på kveld i dag også. Ett sted er hos de som arbeider med å få ferdig innspillet til departementet om byggeprosjekter som kan gjennomføres de neste to-tre årene. Men før høytiden siger på, skal dette også være klart. Det blir ganske mange millioner av de 7 prosjektene som fremmes – og det blir meget spennende å se utfallet av behandlingen av dette i Regjeringen ut på nyåret.

Jeg har lyst til å dele med dere en gladnyhet som kom på torsdag, og gratulere det miljøet som fikk meldingen. Det dreier seg om Program for lærerutdanning, som fikk tilslag (formelt: invitasjon til å forhandle kontrakt) på et EU-prosjekt med tittelen «Science Teacher Education Advanced Methods» – forkortet STEAM (intet mindre!). PLU er koordinator og budsjettet er 4.7 mill Euro over 3 år. Evalueringen var meget god, og jeg vil å sitere en setning fra den: «The coordinator institution has one of the leading teacher education programs at graduate and undergraduate level in Europe.»
Det var en flott julegave og honnør til PLU – gratulerer med suksessen!

Jeg vil benytte anledningen til å takke NTNUs medarbeidere for innsatsen i det året som snart er omme. Jeg vet at dere står på – og at det er grunnlaget for at vi kan observere mange positive resultater fra årets virksomhet.

Takk også til våre mange samarbeidspartnere – fjernt og nær. Det bidrag vi får fra dere er et viktig for NTNUs utvikling.

Fredelig julehelg!

Hilsen Torbjørn