Retorikk i Morgenbladet

Forrige fredag kunne jeg lese eine grausame salbe på lederplass i Morgenbladet. Tittelen var «Rektor Digernes’ logikk». Bakgrunnen er at NTNU, sammen med tre kanadiske universiteter, har inngått en forskningsavtale med StatoilHydro i Canada om forskning på effektivisering og miljømessig forbedring av utvinning av olje fra oljesand.I den anledning ble jeg intervjuet i Under Dusken. Morgenbladets lederskribent grep fatt i en uttalelse i intervjuet som var tatt helt ut av sin sammenheng, og laget et retorisk resonnement som endte med gasskammer og masseødeleggelsesvåpen.

Det var lite hyggelig lesning. Jeg er heller ikke spesielt imponert over verken logikken eller etikken i lederen. Men det dreier seg om et viktig tema, og det var viktig å svare. I dagens utgave av Morgenbladet har jeg derfor fått spalteplass til rektor Digernes’ egentlige logikk. Svaret kan du lese her: http://www.morgenbladet.no/apps/pbcs.dll/article?AID=/20081107/ODEBATT/894267736

Stikkord: , , , , , , ,

Stengt for kommentar.