First Lego League

Noen av dere har sikkert lagt merke til at regionfinalen i First Lego League, gikk av stabelen på lørdag. Se gjerne http://hjernekraft.org/ og http://hjernekraft.org/index.php?option=com_points&task=tournamentEvent&eventId=81&Itemid=12&lang=nb. Dette er en konkurranse som går på 35 steder i Skandinavia, med 670 lag som konkurrerer. Det er lag fra 5. til 10. klasse i grunnskolen som deltar, og konkurransen består av en teoridel, en presentasjonsdel og en praktisk robotkonkurranse hvor legoroboter bygget og programmerte av lagene skal utføre en del foreskrevne operasjoner på en bane.

Det hele foregikk i Realfagbygget, i vrimlehallen utenfor auditoriene på hovedinngangssiden. 35 lag stilte til start. Årets tema var «Climate Connections», og deltakerne hadde virkelig studert temaet godt.

Det er en fantastisk opplevelse å være til stede på denne konkurransen. Det var enorm innsats og spenning – «trøkk» fra starten klokka ni om formiddagen til resultatene ble kunngjort litt etter kl. 18.00

Jeg hilste deltakerne ved åpningen og delte ut premien til the Champions, som juryen etter vanskelige overlegninger klarte å avgjøre.

Det var Global Friends fra Steindal Skole som dro av gårde med seieren, og dermed får anledning til å dra til den skandinaviske finalen som finner sted på Kongsberg 29.-30. november. Fra NTNU får vinnerlaget en drømmedag ved NTNU, der de får besøke de stedene de har mest lyst til.

Jeg benyttet naturligvis anledningen til å gjøre alle oppmerksom på den konkurransen NTNU utlyser hvert år, der premien er tre til fem drømmeår ved NTNU – det er drøyt 6000 vinnere i den konkurransen hver høst!

Dette er nok en god rekrutteringsarena for NTNU.

Mange takk til alle frivillige som deltok i arrangementet, med Jill Nordhus i spissen. Dommerstaben er trofast, de fleste kommer igjen år etter år. Og takk ikke minst til vaktmesterkorpset i Realfagbygget som fikk noen ekstra oppgaver.

Det kan absolutt anbefales å stikke innom dette arrangementet, så følg med når det går av stabelen neste høst.

Stikkord: , , , ,

Stengt for kommentar.