Sletvik feltstasjon

Sletvik feltstasjon ligger i Agdenes kommune. Stasjonen ble bygget av tyskerne under krigen og har siden vært brukt som rådhus, skole og butikk, før universitetet overtok bygningene i 1976.

Innredningen på stasjonen er gjort med tanke på feltkurs i botanikk, zoologi og økologi, og etter en ombygning tidlig på nittitallet har stasjonen plass til 45 studenter, pluss ledere, totalt inntil 50 personer.

I hovedbygningen finnes kjøkken og spisesal, oppholdsrom, et våtlaboratorium, to store undervisningslaboratorier og to mindre laboratorier. I tillegg finnes en rekke soverom, badstu, vaskerom og dusj. Ytterligere soverom finnes i et anneks (brakke), som også inneholder oppholdsrom for ledere og dusjrom. Innkvarteringen foregår på firemannsrom i køyesenger.

Utenom den tiden instituttet arrangerer sine feltkurs, blir Sletvik feltstasjon utleid til andre interne og eksterne brukere. I henhold til NTNUs retningslinjer kan stasjonen leies ut til arrangementer i NTNU-regi, i tillegg til feltundervisning. Forespørsel om intern leie av stasjonen kan skje til Anita Kaltenborn.