Bakgrunn og aktiviteter

Trine Karlsen, PhD er Førsteamanuensis II og forsker ved K.G Jebsen - Senter for Hjertetrening, Institutt for Sirkulasjon og Bildediagnostikk ved det Medisinske Fakultet ved NTNU, og er leder for senterets kliniske forskningsgruppe.

Karlsen forsker på effekten- og betydningen av utholdenhetstrening som forebygging og behandling hos pasienter med hjertesvikt gjennom den Europeiske multisenterstudien SMARTEX-HF. Hun er sekretær og medlem i arbeidsgruppen for "exercise and basic science" og for kommunikasjon i "European Association of Preventive Cardiology" (EACP) i "European Society of Cardiology".

Karlsen har en PhD grad i klinisk medisin fra NTNU (2008) og en mastergrad fra Norges Idrettshøgskole (2000), og har tidligere forsket på effekter av høydetrening, samt vært fysiolog for damelandslaget i langrenn i 6 sesonger.

Hun underviser medisin, bachelor, master og PhD studenter i trening som medisin (B1 og KLMED 8010), forskningsmetodikk (SPO 3055) og høydetrening  (SPO 3040 og BEV2206) ved NTNU.