Åpnet Toppidrettssenteret i Granåsen

Fem NTNU-studenter skal til OL

(Pressemelding 04.10.2013) Toppidrettssenteret har havnet på rett sted. Hele fire NTNU-studenter forbereder seg til OL i Sotsji. En femte forbereder seg til OL i Rio i 2016.

Senteret ligger i Granåsen i Trondheim. NTNU har i dag 115 studenter med toppidrettsstatus, og de fleste er kategorisert som morgendagens toppidrettsutøvere.

- Det er lett å se at det nye, flotte toppidrettssenteret her i Granåsen vil bli en viktig leverandør av fremtidens OL- og verdensmestere, mener rektor Gunnar Bovim ved NTNU.

De fire studentene som har Sotsji som mål, er Vegard Haukø Sklett (hopper) fra Grong, Eirik Brandsdal (langrenn, sprint) fra Oslo, Celine Brun-Lie (langrenn, sprint) fra Oslo og Tiril Eckhoff (skiskyting) fra Trondheim. Seileren Kristian Ruth fra Asker forbereder seg til Rio.

Bovim sier at fordi Institutt for bevegelsesvitenskap og Senter for toppidrettsforskning nå er samlokalisert med Olympiatoppen, har vi fått en viktig plattform for den faglige utviklingen som er nødvendig for at Norge fortsatt kan være en av de viktigste aktørene innenfor toppidrett, og da særlig innenfor mange av vinteridrettene.

- Ungdom som ønsker å kombinere toppidrett med utdanning, er vant til å stille høye krav og arbeide hardt for å nå dem. Vi erfarer at mange av våre toppidrettsutøvere også er blant de beste studentene. Det er derfor viktig at vi legger til rette for at disse talentene skal kunne kombinere toppidrett og utdanning; at de skal slippe å måtte velge enten idrett eller utdanning. Og disse studentene er spesielt attraktive i arbeidsmarkedet.

NTNU har også Europas eneste universitetslag i langrenn - Team NTNU.

- Med unntak av løperne på landslaget, var det Team NTNU som leverte de beste resultatene på kvinnesiden i fjorårssesongen, og ikke minst: Det eneste team som fikk rekruttert en av utøverne til rekrutteringslandslag. Og vi som følger litt med i langrennssporten, vet at når du er på rekrutteringslandslaget i Norge, er du blant verdens beste langrennsløpere, sier Bovim.

Kontaktperson:

Øyvind Sandbakk, Post doc og faglig koordinator