NTNU-student døde:

NTNU tilbyr støtte til alle berørte

Dette er en tragedie og en svært trist sak for hele NTNU. Vi ønsker å tilby støtte og hjelp til alle som føler seg berørt av voldsepisoden og det påfølgende dødsfallet, sier rektor Gunnar Bovim i en kommentar til meldingen om at doktorgradsstudent Farshad Goudarzi døde tirsdag.

(23.04.2014)

English version: PhD student dead – NTNU offers support to all who are affected

Goudarzi var siktet for drapsforsøk etter å ha angrepet en mann med saks ved NTNU på Gløshaugen første påskedag.  Like etter ble han selv funnet hardt skadet, og tirsdag kveld døde han på St.Olavs hospital. Motivet for stikkepisoden er ikke kjent.

30 år gamle Goudarzi har vært doktorgradsstudent ved Institutt for konstruksjonsteknikk siden 2010.

Rektor uttrykker sin sterke medfølelse både med de pårørende til den avdøde studenten, til mannen som ble angrepet, hans ektefelle som var vitne til overfallet og deres nærmeste.

– Vi som institusjon vil gjøre alt vi kan for å støtte og legge til rette, lover rektor.

– Vi vet at det som har skjedd kom som et sjokk på kollegene til Goudarzi. Disse får tilbud om hjelp. I en slik situasjon er det viktig at vi alle tar vare på hverandre, sier rektor.

HMS-avdelingen er tilgjengelig for dem som ønsker noen å snakke med.

Tirsdag formiddag ble det holdt allmøte for ansatte og studenter på instituttet der den avdøde forskerstudenten jobbet. Senere vil det bli avholdt en minnemarkering.  Farshad Goudarzi var iransk statsborger.

Trenger du noen å prate med om denne saken?
Ta kontakt med HMS-avdelingen ved Hilde Apneseth, tlf. 996 42 914.

Om saken i Universitetsavisa.