Spillprofessor fra NTNU tildelt Årets teknologibragd

Alf Inge Wang, Norges eneste professor i spillteknologi, vant torsdag kveld prisen «Årets Teknologibragd» for sitt arbeid med spillbasert læring og særlig for arbeidet med læringsspillet Kahoot!

Alf Inge Wang er professor ved Institutt for datateknikk og informasjonsvitenskap ved NTNU.

Teknologibragden deles ut av Teknisk Ukeblad, basert på en kombinasjon av en publikumsavstemming og en juryavgjørelse. Teknisk Ukeblad sier følgende om prisen: «Årets teknologibragd skal representere en god ingeniørmessig løsning, prosjekt eller gjennombrudd på et teknologisk eller samfunnsmessig problem i Norge, sluttført innen utgangen av 2013.»

Overrasket prisvinner

– Jeg er veldig overrasket og sjokkert. Jeg trodde knapt det var sant da jeg ble nominert før nyttår. Det er spennende at juryen har satset på noe som er litt annerledes denne gangen, sier Alf Inge Wang til Teknisk ukeblad.

Game show i klasseommet

Kahoot! er en spillbasert læringsomgivelse for klasserommet, skapt for å skape engasjement for det tema man underviser i. Kahoot! er lagt opp som et kunnskaps game-show på TV, der læreren leder elevene igjennom en rekke spørsmål og alternativ som blir vist på storskjermen, der elevene kan gi sine svar på eget digitalt utstyr (smarttelefoner, nettbrett, bærbar PC osv).

Man trenger ikke noe spesiell programvare for å kjøre Kahoot! Det eneste som trengs er en nettleser og tilgang til trådløst nettverk. Kahoot! er svært enkelt å bruke både for lærer og elev.

Den største fordelen med å bruke Kahoot! for en lærer er at man skaper engasjement og motivasjon for å tilegne seg kunnskap. Man får vite kunnskapsnivået til elevene og man får direkte tilbakemelding på eget undervisningsopplegg.

For elevene er fordelen at man får meningsfylte pauser i forelesningen der man kan konkurrere mot andre elever, man får teste om man husker det som har blitt gjennomgått i timen, og man får flere knagger å henge kunnskapen på.

Eksperimenter med Kahoot! viser at det gir økt konsentrasjon og motivasjon, samt økt motivasjon til å forberede seg før forelesning.

Kahoot! har per i dag nesten 400,000 brukere og stadig flere tar i bruk Kahoot! hver dag. Kahoot! brukes i over 100 land.

Her kan du lese om nominasjonen av Alf Inge Wang til Teknologibragden

Les også Adressas dekning her.