Svein Richard Brandtzæg ny styreleder ved NTNU

(Pressemelding 05.12.2013) Konsernsjef i Hydro, Svein Richard Brandtzæg, er utnevnt til ny styreleder ved NTNU fra 1. januar 2014. Tidligere stortingsrepresentant Per-Kristian Foss går fra samme dato av som styreleder og tiltrer som riksrevisor.

Svein Richard Brandtzæg er født i Haugesund i 1957. Han har en doktorgrad i uorganisk kjemi fra NTNU og er i tillegg utdannet bedriftsøkonom fra Handelshøyskolen BI. Brandtzæg har vært tilknyttet Hydro siden 1986, som leder for flere avdelinger og forretningsområder, og som Hydros konsernsjef fra 2009. Brandtzæg har tidligere hatt nasjonale og internasjonale styreverv, blant annet som styreleder for bransjeorganisasjonene European Aluminium Association og International Aluminium Institute, som representerer 60 prosent av verdens produksjon av bauksitt, alumina og aluminium.

– Tydelige spor

Rektor Gunnar Bovim ved NTNU ønsker Brandtzæg velkommen som ny styreleder, og er samtidig takknemlig for den innsatsen Per-Kristian Foss har lagt ned i vervet.

– I løpet av de månedene Foss har vært styreleder ved NTNU, har han rukket å sette tydelige spor. Han har lagt ned en betydelig innsats for NTNUs økonomi og strategiske utvikling. På vegne av universitetet vil jeg takke ham for det. Samtidig er det flott at Kunnskapsdepartementet nå har utnevnt en etterfølger med en tyngde og kompetanse som helt sikkert vil komme NTNU til gode i årene som kommer, sier Bovim, som ser fram til godt samarbeid med den nye styrelederen.

– Ettertraktet samarbeidspartner

Brandtzæg ser frem til å ta fatt på oppgaven.

– NTNU har som mål å være en ettertraktet samarbeidspartner for ledende kunnskapsmiljøer og bedrifter nasjonalt og internasjonalt. Universitetets faglige bredde og kompetanse gir unike muligheter til å løse sammensatte utfordringer. Samspillet mellom samfunn, kultur, mennesker og teknologi er en del av min hverdag som leder for Hydro og nøkkelen til Norges fremtid. Jeg ser frem til å bidra til NTNUs videre utvikling på alle områder, sier Brandtzæg.